Кадър: Bulgaria ON AIRРодители от Айтос обвиниха ръководството на средното училище

...
Кадър: Bulgaria ON AIRРодители от Айтос обвиниха ръководството на средното училище
Коментари Харесай

Горещата тема: Защо разделиха децата в училище на бедни и богати - за едните каша, за другите карначета!

Кадър: Bulgaria ON AIR

Родители от Айтос упрекнаха управлението на междинното учебно заведение в града в дискриминация. Децата от града заплащат за храната си в учебния стол, а учениците от селата се хранят гратис.

По обяд учебният стол в приблизително учебно заведение " Никола Вапцаров “ в Айтос е цялостно с деца. Част от тях се хранят гратис, за останалите обядът коства пари. До края на предходната седмица и учениците от 1 до 4 клас от Айтос, и тези от селата са плащали по 1 лев за обяд. Именно поради това свое решение обаче предходният шеф е осъден. Оказало се, че е пренасочвал средства, с цел да изравни парите за храна.

Според Асен Александров - шефа на 51 СОУ, става дума не за дискриминация и разделяне на небогати и богати, а за многообразие на храни.

" В учебната лавка се оферират 100 продукта - би трябвало ли всички да са на една цена, с цел да може всеки да си го разреши. Разделение има - неравноправие постоянно ще има. Не децата, а родителите носят комплекса за небогати и богати в учебните заведения ", безапелационен е шефът в " България заран " по Bulgaria ON AIR.

По думите му някои път даже учениците сами избират да ядат от по-евтините храни.

Журналистът Лара Златарева е на мнение, че разделянето постоянно е идвало от страна на родителите, а не от децата.

" Децата изобщо не обръщат внимание на тези фактори - какъв брой коствал купонът за храна. Децата не се разделят на роми, небогати и богати. Сега малчуганите са разнообразни и не се вглеждат дали другото е с дънки за 5 лева, или за 35 лева Има една група родители, които са постоянно недоволни, каквото и да направиш ", счита Златарева.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР